Wat Kan Ikwilopdate Voor Jou Betekenen?

In deze blog vertel ik hoe het idee voor Ikwilopdate is ontstaan.

Maar hoe heeft Ikwilopdate zich sindsdien ontwikkeld?

De vraag waarmee het allemaal begon, las ik in de Kukuru Facebook-groep.

Nadat Ikwilopdate online was gelanceerd, heb ik Giel Beelen gemaild.

Ik dacht:

“Deze vraag speelt onder de Kukurukies. Als Giel nou een Kukuru-aflevering maakt met mij, dan bereik ik meteen een grote groep mensen binnen mijn doelgroep.”

Giel reageerde niet op mijn mail. Dus mailde ik Giel op een ander mailadres. Giel reageerde ook niet op die mail.

Ik besloot zelf een bericht te plaatsen in zijn Facebook-groep.

Op 13 juli 2021 plaatste ik het eerste bericht. Na een dag had ik op 59 aanmeldingen ontvangen en op de tweede dag stond de teller op 96!

Dit sloeg dus meteen aan en het was dus duidelijk dat hier vraag naar was.

Ik deelde mijn boodschap in nog enkele Facebook-groepen en het liep storm.

Ik had behoefte aan overzicht, kocht een landkaart en hing deze op in mijn keuken. Hierop begon ik fotootjes te plakken van alle deelne(e)(e) m(st)ers.

Al snel bleek dat het aantal aanmeldingen van mannen en vrouwen niet in balans bleef. Er meldden zich aanzienlijk meer vrouwen dan mannen aan.

De mannen die zich aanmeldden, waren stuk voor stuk wel hele interessante mannen die absoluut in mijn doelgroep pasten.

Ik besloot om via videobellen persoonlijk kennis te gaan maken met alle mannelijke deelnemers, want voordat ik iemand op date zou sturen, wilde ik hen tenminste 1x gesproken hebben.

Binnen een paar weken sprak ik alle mannen die zich tot zo ver hadden aangemeld.

Mijn Eerste Concept Was Als Volgt:

Ik sprak een deelnemer online, maakte van hem een profiel en stuurde dit rond naar alle deelneemsters. Vrouwen die interesse hadden om in contact te komen met 1 van de mannen, konden dit bij mij aangeven. Ik besprak dit met de man en aan de hand daar van, keken we verder.

De eerste paar mails, werden goed ontvangen, maar al snel ontving ik de terugkoppeling dat dit niet overeen kwam met mijn eerste insteek, namelijk het persoonlijk matchen door mijzelf.

Ik vond dat deze feedback klopte en stapte af van dit concept.

Er begonnen steeds meer interessante links te ontstaan op de landkaart, puur gebaseerd op leeftijd en woonplaats.

Ik begon vrouwen, die ik zelf gelinkt zag naar 1 van de mannen, ook persoonlijk online te spreken en de eerste dates werden gepland. Ik was hier fulltime mee bezig.

De allereerste date vond plaats op 19 augustus 2021.

Ik weet het nog goed, want ik zat bij een concert van Hans&Candy Dulfer in Amsterdam.

Er kwam een appje binnen met een foto. Het gevoel wat ik daarvan kreeg, haal ik zo weer terug.

Dit is tof! Dit wil ik vaker mee maken!

Ik vroeg vanaf het begin om terugkoppeling en feedback en daagde alle Ikwilopdaters regelmatig uit om hun behoeften uit te spreken.

Steeds vaker kwam terug: live ontmoetingen, bij elkaar komen, evenementen.

Het was nog altijd Corona-tijd, dus dat ging niet meteen, maar ik bedacht iets tofs.

Ik zou een Zoom-meeting organiseren, waar alle ikwilopdaters zich kosteloos voor op konden geven en waarbij ik, tijdens die Zoom, verschillende “potentiële koppeltjes” met elkaar in een aparte Break-out-Room in contact zou brengen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Het event was een groot succes. Er deden bijna 70 Ikwilopdaters aan mee.

Ik had drie interessante sprekers weten te strikken en tijdens die sprekers door, organiseerde ik pauzes met de “dates” in de Break-out-Rooms.

Dit smaakte allemaal naar meer.

Maar… in september startte ik in mijn nieuwe baan.

De eerste maanden wist ik het wel te combineren in de avonduren en de weekenden, maar naarmate het drukker werd in mijn betaalde baan, kon ik steeds minder energie opbrengen voor Ikwilopdate.

Tevens werden de aanmeldingen uit de Facebook-groepen minder en had ik geen budget om te adverteren, aangezien Ikwilopdate tot zo ver kosteloos was.

Ook had ik gehoopt dat mijn boodschap zich automatisch zou gaan verspreiden zodra er succesvolle matches zouden ontstaan. Die bleven echter uit.

Op 28 augustus 2021 plaatste ik een bericht op de socials:

“eerste dates liepen voorspoedig, enkele tweede dates werden gepland en nieuwe dates waren in de maak.”

Op 16 september 2021 hadden er negen eerste dates plaatsgevonden, waren er diverse “koppeltjes” aan het onderzoeken of er een romantische klik in zat door elkaar vaker te zien en werden er ook vriendschappelijke connecties gelegd, maar telkens kwam toch helaas weer het bericht:

“we hebben een hele fijne date gehad, waarbij de basis klopte en er meer dan genoeg raakvlakken te vinden waren, maar helaas ontbreekt DÉ klik.”

Ik begon eind 2021 steeds meer te merken dat een kosteloos initiatief ook betekende dat niet alle deelnemers echt een oprechte en serieuze intentie hadden. Daarom maakte ik eind 2021 de beslissing om een éénmalige bijdrage te vragen van € 5,00

De opbrengst zou ik besteden aan adverteren, waarbij ik me vooral op mannelijke aanmeldingen zou focussen. De verhouding man/vrouw bleef namelijk nog altijd uit balans.

Op dat moment deden er 271 mensen mee. Na mijn appje met het verzoek tot de bijdrage van € 5,00 viel daarvan meer dan de helft af.

Ik begon het jaar fris met de enthousiaste groep overgebleven Ikwilopdaters en verdiepte mezelf in adverteren via social media. Ik volgde online workshops en cursussen en had onder de Ikwilopdaters een mooi budget verzameld om te gaan adverteren.

Toen het zo ver was om ermee te beginnen, kreeg ik het echter voor elkaar om een blokkade op de advertentie-tool van Facebook te creëren, waardoor ik geen advertenties kon plaatsen.

Ondertussen heb ik geleerd dat je in het bezit moet zijn van een KvK-nummer om te kunnen adverteren.

Dit KvK-Nummer Ontvang Ik Vrijdag 24 juni 2022.

Wat een Mijlpaal!

De teller van de eerste dates blijft heel langzaam stijgen. Maar er zijn nieuwe deelne(e)m(st)ers nodig.

Ondertussen zijn er circa 45 “koppeltjes” met elkaar op date geweest, maar is er nog altijd geen blijvend liefdeskoppel gevormd.

Wel blijven de reacties allemaal, op eentje na, even geslaagd: “de basis klopt. We hebben beiden affiniteit met persoonlijke ontwikkeling en we raakten dan ook niet uitgepraat. Ik begrijp waarom je ons hebt gematcht.”

Deze maand ben ik begonnen met het bouwen van deze nieuwe website. Ik heb mezelf WordPress aangeleerd en heb alles tot nu toe helemaal zelf gedaan.

Deze Site Wordt Een Plek Waarop Ik Een Verhaal Wil Vertellen. Een Verhaal Met Steeds Meer Hoofstukken En Steeds Meer Personages.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *